Tällä reseptillä olen tehnyt lihavoileipä kakuja aina ja joka kerta se on ollut hyvää.

 

2-3 pkt vaasan iso paahto monivilja

800 g ruohosipuli tuorejuustoa ( muutkin maut käyvät)

400 g valkosipuli tuorejuustoa

300 g kinkkukuutioita

200 g pakasteherneitä

Smetanaa päällystämiseen

Lihalientä kostutukseen

Leikettä ( ohuen ohuet punaviinipaistia)

Paketti kirsikkatomaatteja

Kurkkua

 

1.Leikkaa paahtoleivistä reunat pois, älä käytä kanta paloja, kuin hätä tapauksessa.

2. Sulata herneet mikrossa ja soseuta sauvasekoittimella lisää valkosipulituorejuusto.

3.Sekoita kinkkukuutiot ja ruohosipulituorejuusto.

4. Lado paahtoleivät niin, että saat kolme täyte väliä. Kasaa kakku tuorekelmun päälle niin, että saat sen käärittyä siihen.

5. Kostuta ensimmäinen kerros kylmällä lihaliemellä ja kaada puolet kinkku-ruohosipuli täytteestä kerroksen päälle, levitä tasaisesti.

6. Lado seuraava kerros leipiä, kostuta ja lisää herne-valkosipulituorejuusto täyte.

7. Lado seuraava kerros leipiä, kostuta ja lisää loput kinkku täytteestä levitä ja laita päällkimmäinen kerros leipiä, kostuta.

8. kääri tuorekelmu päälle ja anna tekeytyä yön yli jääkaapissa.

Päällinen

Vatkaa smetana vaahdoksi. Levitä tasaisesti lastaa apuna käyttäen. Asettele koristeet haluamallasi tavalla. voit halutessasi tehdä kiilteen kakun päälle hyytelösokerilla jolloin pinnasta tulee näyttävämpi, reunoihin voi myös asetella herneen versoja jottei reunat jäisi tylsän näköisiksi.