Pohja:

6 kpl kananmunia

180 g sokeria

150 g vehnäjauhoja

30 g cacao jauhoa

 

Täyte:

suklaamousse:

200 g  tummaasuklaata

3 dl vispikermaa

2 kpl liivatetta

mustaherukkamousse:

200 g herukoita

1 dl sokeria

3 dl vispikermaa

3 kpl liivatetta

 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot siivilän läpi varovasti nostellen nuolijalla joukkoon.

Pingota leivinpaperi irtopohjavuan pohjaan(24cm halk), kaada taikina vuokaan. Paista 200c/n.20 min

Valmistus:

suklaatäyte

Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Sulata suklaa vesihauteessa.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.

Lisää kerma sulaneen, hieman jäähtyneen suklaan joukkoon voimakkaasti vatkaten. Mausta sokerilla.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita siihen liivatelehdet. Kaada seos suklaavaahdon joukkoon ohuena nauhana voimakkaasti sekoittaen.

mustaherukkatäyte:

Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Soseuta marjat sauvasekoittimella, halutessa voit vielä siivilöidä soseen. Mausta sokerilla.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto mustaherukkasoseen joukkoon.

Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja sekoita siihen puristetut liivatelehdet. Kaada seos mustaherukkavaahdon joukkoon ohuena nauhana voimakkaasti sekoittaen.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Laita kakun päällimmäiseksi tuleva kerros ensin irtopohjavuokaan, joka on vuarattu tuorekelmulla. Kostuta mehulla, kaada mustaherukkamousse siihen, laita kakku pohja päälle ja kostuta, lisää suklaamoussetäyte. Laita päällimmäinen kerros kostuta, laita kelmut ympärille ja laita jääkaappiin ja anna tekeytyä mieluiten yön yli. Kumoa kakku alustalle ja koristele haluamallasia tavalla.Tässä kakussa käytin valkoiseksi värjättyä marsipaania sekä sokerimassasta tehtyjä koristeita.

 

 

.